Houtsoorten

Van Amerikaans eiken tot zebrano

Direct meer weten?

Maak direct een afspraak of vraag een offerte aan.

Het houtsoort bepaald niet alleen het uiterlijk van de trap.

Het houtsoort waarvan de trap wordt gemaakt is één van de belangrijkste keuzes. Het bepaald immers niet alleen het uiterlijk of de kosten van de trap, maar zeer zeker ook de duurzaamheid.

Er zijn veel verschillende houtsoorten met stuk voor stuk goede en minder goede eigenschappen. Het is dan ook aan ons om u goed voor te lichten en een goed en professioneel advies uit te brengen met betrekking tot het door u gewenste houtsoort. Als u nog geen voorkeur heeft, kunnen wij goed met u meedenken welk houtsoort het beste bij uw situatie past.
Image

Welk houtsoort past bij welke situatie?

De keuze van het houtsoort kan worden bepaald door uzelf een aantal vragen te stellen.

Waar komt de nieuwe trap te staan? Staat de trap in de hal en is puur functioneel? Of komt de trap in de woonkamer of entré te staan als een ware eyecatcher? Wat komt er op de vloer? Welke houtsoort past goed bij de gekozen vloertegels of massief houten vloer? Hoe wordt de trap behandeld? Wordt de trap in een kleur geschilderd of moet de uitstraling van het hout zichtbaar blijven of moet de trap worden gelakt, geölied of worden gerookt?

PK Trappen werkt met een tiental standaard houtsoorten en kan alle FSC en PEFC verantwoorde houtsoorten verwerken om de wens van de klant te doen realiseren.

Bedrijfsgegevens

PK Trappen B.V.
De Veken 211
1716 KJ Opmeer
Telefoon: 0226 - 35 47 56
E-mail: info@pktrappen.nl

 

Search